ELSŐBÁLOZÓKNAK

Útmutató a Piarista Bál elsőbálozói számára

 

Jegyek

A jegyár elsőbálozóknak $500.00 kísérőikkel együtt, ha a bálozó fiatal hölgy hívja meg partnerét, vagy ha a bál szervezőbizottsága biztosít partnert. A jegy a vacsora árát tartalmazza mind az elsőbálos lányok, mind kísérőik számára. Csekkeket szíveskedjenek küldeni a Piaristák címére: Piarist Ball Association, PO BOX 20457, New York, NY. 10021 a Piarist Alumni Association nevére kiállítva.

Hivatalos meghívás: aki elsőbálosként kíván részt venni, értesítse a Fiatalok Szervezőbizottságának elnökét (Junior Committee Chairperson), Mrs. Alexandra M. Howington-t a piaristball@gmail.com email címen. A hivatalos meghívólevelet postán küldjük az elsőbálozók és szüleik nevére/ címére.

 

Vacsora

Az elsőbálozók, kísérőik, a kadétok és a tánctanárok külön teremben fogyasztják el vacsorájukat mivel – a hagyományok szerint – a vendégek nem láthatják az elsőbálos lányokat a formális bemutatás előtt.

 

Ruhatár

A bál estéjén az elsőbálosoknak délután 3 órára kell megérkezniük szokásos nappali öltözetben (még egyszer hangsúlyozzuk, a klub magánklub és nem megfelelő ruházatot viselő vendégek belépését nem engedélyezi). Farmerruházat (jeans, denim) szigorúan tiltott. Két külön szoba áll rendelkezésre az elsőbálosok és kísérőik számára ruhacserére és személyes tárgyaik elhelyezésére.

 

Próbák

A báli előkészületek részeként két próbát szervezett a szervezőbizottság tánctanárok közreműködésével, tehát azoknak a meghívottaknak, akiknek nincs megfelelő táncgyakorlata, módjuk lesz a szükséges koreográfiát megtanulni és gyakorolni.

Az első próba idejét még nem határoztuk el. Ahogy minden bállal kapcsolatos információ esetén, erről is küldünk elektronikus frissítést. A múltban ezt az első próbát egy vasárnap délutáni időpontban tartottuk, két héten belül a bál időpontjától számítva. Ezen a próbán nem szükséges formális öltözet, de javasoljuk, hogy azt a pár cipőt hozza minden meghívott magával, amit majd a bálon viselni fog — ebben fogja gyakorolni a tánclépéseket és a nyitó felvonulást. A próbán való megjelenés nem kötelező, csak javasolt – tudjuk, néhány vendég távolról fog érkezni.

A második próba a bál estéjén történik, báli öltözékben, délután 3:30 órai kezdettel a klub Nagy Báltermében. Ezen a próbán kötelező jelen lenni. Ha valaki nem jelenik meg, feltételezzük, hogy nem akar, vagy nem tud részt venni a bálon. Azok, akik hiányoztak az első próbán, minden segítséget megkapnak társaiktól, a szervezőktől és a tánctanároktól – igazi csapatmunka! Mindannyiunk legfontosabb célja, hogy az elsőbálozók legjobbjukat nyújtsák ezen a fontos eseményen! Az elsőbálosok felvonulásának koreográfiája technikailag egyszerű, mégis mindig nagy benyomást gyakorol a bál a résztvevőire!

 

Szálláslehetőség, parkolás

Kérjük, tanulmányozza fenti rovatunkat honlapunkon.

 

Öltözködési előírások

Ezek az előírások a – tradícióink szerint – pontosan és jól meghatározottak. Ez ügyben minden meghívott megkeresheti a szervezőbizottságot: (piaristball@gmail. com) bármilyen kérdés merül fel. A bizottságnak látnia kell minden elsőbálos ruháját vagy a ruha fényképét a bál estéje előtt. A fényképnek mutatnia kell a ruhát teljes hosszában elölről és hátulnézetben is. Báli ruhákat venni lehet nagy áruházakban vagy menyasszonyi ruhát árusító boltokban.

Elsőbálosok: minden elsőbálozónak hosszú fehér estélyi ruhában kell megjelenni. A ruha hosszát illetően: a szoknyarésznek körben a padló szintjéig kell leérni. A ruha szabását mindenki maga választja meg, de fontos tudni, hogy minden elsőbálos a figyelem középpontjában lesz, hiszen nekik szervezzük az estét! Ezért elöl és/ vagy hátul mélyen kivágott ruhák, hosszan felvágott szoknyarész, sálak, stólák vagy hosszú uszályos szoknyák nem viselhetők. A ruhák egyszerűek legyenek, minimális dekoratív elemmel (masnik, szalagok, virágok stb.). A ruha anyaga és szegélyei is csak fehérek lehetnek. A (fehér) cipők lehetőség szerint kényelmesek legyenek tekintettel az estét kitöltő táncprogramra! Fehér kesztyű viselése kötelező – hossza a ruha szabásának /ujja hosszának feleljen meg. Hajdíszek viselése (virágok, gyöngyök, tiarák stb) nem megengedett.

Kísérők: Fehér nyakkendő és frakk viselése kötelező -fehér inggel, mellénnyel és fehér csokornyakkendővel, fekete frakkal, pantallóval, fekete zoknival és cipővel valamint fehér kesztyűvel kiegészítve. A kísérő jegyének fizetése az elsőbálozók felelőssége, akár meghívott saját kísérővel jönnek, akár a bál szervezőbizottsága biztosít kísérőt. A bizottság által meghívott kísérők gondoskodnak saját megfelelő öltözékükről.

back to top